05-03-08

Ze lachen met alles en iedereen, die energieboeren

Hvandeker : Ik heb steeds meer de indruk dat ze, dat zijn die grote energieconcerns , met alles en iedereen een beetje lachen : met de milieuverenigingen, met de overheid, met de ecologisten , met hun kleinere concurrenten, zelfs en misschien nog het meest met hun klanten. Gelukkig is er hier en daar een beetje tegenwind, maar waarschijnlijk werd ook dat ingecalculeerd .... Zij hebben immers de centen, de kennis en dus de macht. Maar het is nooit hopeloos , gelukkig maar. Want ik blijf dit achterhoedegevechten vinden, je kan de ecologische trend en het groeiend besef dat het anders moet, niet omgooien. Met geen geld van de wereld. Neem het volgende bericht van Greenpeace over een omstreden kolencentrale in Nederland.

Bron : Website Greenpeace Nederland. 

E.ON: help ons klimaat niet naar de kolen!

E.ON wil als eerste van vier energiebedrijven een nieuwe kolencentrale bouwen in Nederland. De centrale is een gevaar voor het klimaat: hij stoot per jaar net zoveel CO2 uit als maar liefst 2 miljoen auto’s bij elkaar. Greenpeace doet er alles aan om ervoor te zorgen dat E.ON voor schoon kiest in plaats van een vieze kolencentrale.
Doe ook mee!


Eerste succes

En onze inspanningen hebben succes! Greenpeace won een rechtszaak over de vergunning van de E.ON-kolencentrale.
E.ON dacht al te beginnen met de bouw op de Rotterdamse Maasvlakte, voordat de vergunning binnen was. Maar dat feest ging niet door. De rechter heeft besloten dat de provincies Zuid-Holland en Zeeland tien dagen de tijd krijgen om te beslissen of de bouw stilgelegd moet worden.

Lees verder


Geen kolencentrale, dan maar kernenergie?

Absoluut niet!
Kernenergie is onveilig en duur. En bovendien compleet overbodig, want we hebben genoeg schone oplossingen zoals windenergie en duurzame biomassa.
We leggen dit uit in de nieuwe folder ’Kernenergie: overbodig onheil.’ Bestel ’m vandaag nog (gratis):
info@greenpeace.nl of 0800 422 33 44.
Gepimpte klimaatpagina’s

Hoe zat het ook alweer met Kyoto, of is het nu Bali? Wat is waterkracht? Hoe kunnen we afstappen van vieze kolen- en kerncentrales en de wereld van schone energie voorzien? Op onze vernieuwde klimaatpagina's vind je alle antwoorden op je vragen over klimaatverandering.

De commentaren zijn gesloten.