01-03-08

Nieuws van het MO en Netwerk Vlaanderen front

Bron : e-MO van maart 2008

Milieu

Zonnecellen groener dan gedacht

Zonnecellen zijn blijkbaar echt milieuvriendelijk. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie van de zonnepanelen in het niet valt bij de milieuwinst die ze opleveren.

Lees meer

zeroemissiehuis

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De autolobby staat op de rem

De Europese Unie wil dat auto’s minder CO2 uitstoten. Aangezien de auto-industrie haar vrijwillige CO2-engagementen niet nakomt, is de EU van plan de constructeurs verplichtingen op te leggen. Maar dat is buiten de macht van de autolobby gerekend. Wie houdt bij nieuwe Europese wetten de pen vast?

Lees meer

autolobby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IJs wordt dun voor Canadese ijsbeer

De ijsberen in Canada worden langs alle kanten belaagd, maar de regering lijkt geen haast te hebben om de diersoort te beschermen. Milieuorganisaties maken zich zorgen over de klimaatverandering, de impact van de olie- en gasontginning en de steeds drukkere scheepvaart in het Hoge Noorden.

Lees meer

 

ijsbeercanada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron : e-Zine februari 2008 Netwerk Vlaanderen

Anonieme plakkers aan het werk

Huilende mensen en droevige gezichten op grote billboards. Dat is de nieuwe reclamestunt van ING. Anonieme plakkers gaven hier echter een eigen betekenis aan. Met slogans als 'Mijn spaargeld gaat naar oorlog en uitbuiting', 'Mijn bank heeft een slecht karma' en 'Informeer naar uw bankgeheimen' vragen ze aandacht voor omstreden investeringen. Het initiatief kwam deze keer niet vanuit Netwerk Vlaanderen. Wel is Netwerk verheugd dat kritische bankklanten op ludieke wijze actie ondernemen tegen controversiële investeringen.

> meer

ing

De commentaren zijn gesloten.