02-02-08

Eet wat minder vlees.

koeienzwartwit
 

Een biefstuk zorgt voor evenveel broeikasgassen als een ritje van zeventig kilometer met een doorsnee wagen. Voor de steak op je bord ligt, heeft hij vijfduizend liter water opgeslokt. De consumptie van vlees is verantwoordelijk voor meer uitstoot van broeikasgassen dan de transportsector. Tijd voor een nieuw dieet.
Twee zorgwekkende trends sloten 2007 af: stijgende voedselprijzen en stijgende energieprijzen. Beide fenomenen hebben alles te maken met slinkende voorraden, de opwarming van de aarde en een groeiende wereldbevolking die een graantje wil meepikken. De klimaatverandering hebben we leren associëren met de transport- en industriesector. Maar ook onze dagelijkse portie vlees is een deel van het probleem. Een dagje zónder, kan ons al aardig op weg helpen om de huidige milieucrisis af te remmen. In Nederland is de politieke discussie hierover alvast op gang gekomen.

Bron : website van vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief en MO van februari 2008 op www.mo.be

Hvandeker : ook hier geldt het gezond verstand. Eet, als je dat echt wil, regelmatig een stukje vlees. Maar zoals steeds : met mate en denk er eens over na : bv donderdag, veggiedag ?  

21:43 Gepost door hvandeker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: biefstuk, veggiedag |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.