22-05-07

Serge De Gheldere krijgt ( terecht ) de Groen!e Eco-Tech award.

ecotech

 

 

 

 

Ecotech-award Groen! Regio Leuven gaat naar Serge de Gheldere (Futureproof/ED)


De Ecotech-award gaat naar personen, organisaties of ondernemingen die zich in het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor ecologische innovaties.

De Gheldere – onlangs door Al Gore opgeleid tot klimaatambassadeur – is doordrongen van ecologie. Hij werkt aan projecten voor ecologische inrichting van gebouwen. Hij adviseert bedrijven en organisaties over mooie, functionele en tegelijk ook ecologische materialen en dito design. Hij toont aan dat ecologie niet betekent: een stap terug in de tijd. Integendeel, dit gaat over het hippe van Barcelona, niet over Bokrijk.

Peter Tom Jones is wetenschapper met een maatschappelijke visie en engagement. In het klimaatboek heeft hij de krijtlijnen uitgetekend voor de uitbouw van een ecologische economie. Naast gedragswijziging in productie en consumptie zal de ecologische innovatie de evenwaardige pijler blijken van de noodzakelijk omslag in energie en milieugebruik. Groen! gelooft dat de eco-technologie een fundamenteel onderdeel moet zijn om de belangrijke uitdaging van een CO2 uitstoot daling met 80 tot 90% waar te maken.

Dit is een positief verhaal want deze nieuwe industriële revolutie zal nieuwe banen scheppen en de welvaart voor de toekomstige generaties hier en elders veilig stellen.

Serge de Gheldere en Peter Tom Jones hebben beiden de laatste maanden tientallen lezingen gegeven; over de impact van de klimaatwijziging en over de economische en technologische keuzes die open liggen. Allebei dragen ze, elk op hun manier, bij tot een breder draagvlak voor ecologisch beleid - draagvlak dat beslist nodig is.

Hvandeker : zij die mij kennen weten dat ik een " fan " ben van Serge De Gheldere, vooral omwille van zijn duidelijke standpunten in verband met ecologie. Hij zegt ergens " De basis voor ecologische uitvindingen en constructies moet vergroten. Momenteel is die nog veel te smal en dus te duur en daarom onvoldoende sociaal." . Daarom is ecologie nog teveel hype, in de mode, zelfs iets om over op te scheppen, snob. Ik hoop dat Serge daar iets wil/kan aan doen.

 

sdg_cu_1

 

  

Commentaren

Uitnodiging: Serge De Gheldere, Belgisch Ambassadeur van Al Gore, mede-oprichter People for earth, organisator Art for Earth,
spreekt in Zulte


Onze planeet is er slecht aan toe. Dat is de boodschap waar Al Gore al enkele jaren de wereld mee rondtrekt.Serge de Gheldere volgde in de Verenigde Staten een opleiding bij Al Gore om de klimaatboodschap te verspreiden.

Deze boodschap komt hij dan ook op 13/02/2009 in Zulte verkondigen.Vorig jaar toerde hij al rond in Vlaanderen . Vanaf 2009 doet hij dit over met een gloednieuwe spreekbeurt (in woord en beeld). Zeker de moeite waard dus om er bij te zijn.Afspraak op 13/02/2009 om 20 uur in de Gaston Martenszaal Zulte, Staatsbaan 148

Kaarten te verkrijgen bij Sofie Dierick of Ives Claeys ;

gratis voor leden Natuurlijk Zulte & (ex)deelnemers klimaatwijken
3€ niet-leden.


09/380.15.25 of 0479/29.60.64 of via natuurlijk.zulte@busmail.net

meer info op onze website www.natuurlijkzulte.net

Gepost door: Sofie Dierick | 20-01-09

Een voorbeeld om CO2-uitstoot veelvuldig terug te dringen: onze regeringen moeten de politieke moed hebben om de stoep- en terrasverwarming langs en aan de horeca-etablissementen te verbieden! Rn.

Gepost door: René Jordens | 03-12-14

De commentaren zijn gesloten.